Хасково

Данаил и Живко с минимални присъди? Адвокатите им искат отвод на съдията.

Делото за катастрофата в СимеоновградПодсъдимите по селото за катастрофата в Симеоновград Данаил Георгиев и Живко Желев могат да се разминат с минимални присъди, коментираха днес адвокатите им. Основание за това им дадоха  разминавания в показанията, които свидетели са дали в досъдебна фаза и в съдебната зала. 20 души бяха призовани във втория ден на делото за Черния Великден. Повечето са хората, които са се озовали на мястото на произшествието.

Голяма част от тях обаче не успяха да си спомнят подробности, които са се случили в злополучната нощ. Това според адвокатите на шофьора Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев дава основание единият да бъде оневинен, а другият да получи минимална присъда.

„Ако Живко не е предал ключовете лично, а някой друг го е сторил, тогава той не би трябвало да бъде подсъдим и обвинен за това. От друга страна ако действително алкохолното съдържание, т.е. изпитото количество не е над 0,5 промила, тогава пък липсва тази квалификация – пияно състояние. И стигаме до съвсем други текстове от наказателния кодекс.“, коментира адвокат Димо Стоянов. 

Делото за катастрофата в СимеоновградСпоред прокуратурата и частните обвинители дребните подробности в показанията на свидетелите не би трябвало да повлияят на изхода от процеса и двамата подсъдими да се отърват без или с минимални присъди. „Ако се стигне до там, за пореден път правосъдието в България ще бъде сринато, хората ще си свалят доверието от правосъдната система“, заяви лелята на загиналия в катастрофата Красимир Ваня Георгиева.

Междувременно адвокатът на Живко Желев Бойчо Бойчев поиска графологична експертиза на медицинските документи за кръвните проби на момчето. Според него документът не е подписан от фелдшера, а от сестрата, която е била на смяна в Спешна помощ. Съдия Красимир Димитров обаче не уважи искането. Това даде основание на адвоката да поиска отвод на съда, което също не се случи. 

Така делото продължава и утре, когато в залата на хасковския окръжен съд да бъдат изслушани специалистите, изготвили десетките експертизи по случая.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
joro
joro
29.01.2012 20:43 20:43

Водачите на МПС, са такива, на каквито ИААА дава свидетелства!Изискванията на които трябва да отговаря един кандидат за водачи на МПС, се определят от ИААА-София, а изпитващите и инструкторите изпълняват закона?Ако инструкторът не изпълни закона, ще бъде глобен до 5000лв. по преценка на държавния служител!

Back to top button