Регион

Пак пламна между Маточина и Присадец, огънят дошъл от Турция

Пожар е обхванал голяма площ между селата Маточина и Присадец на територията на общините Свиленград и Тополовград. Горят храсти и широколистна гора.

Огънят е дошъл от турска територия, съобщиха за Haskovo.info от Областната противопожарна служба в Хасково. На място са изпратени 8 пожарни и 2 автомобила на горските. Работят и от доброволните формирования от Тополовград и Свиленград.

Засега достъп до пожара за техниката има, но ситуацията е сериозна. На това място пожари възникват всяка година. Най-големият през последните две десетилетия като площ също горя там през 2020 година. Тогава огънят тръгна от Лесово.

ПожарНа фона на големите горещини през днешния ден сигналите за пожари са десетки, допълниха огнеборците. Един от по-големите е бил край харманлийското село Черепово, който е овладян.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button