Хасково

Хасковските ловци отново разселват птици

С разселване на пернат дивеч започна месец август за Ловно-рибарското сдружение в Хасково. В рамките на два дни пристигнаха 1 240 млади фазана, транспортирани от специализираното стопанство в Ямбол.

Благодарение на добрата организация живият товар бе доставен бързо. В разпределението на пратките се включи и заместник-председателят на организацията Борис Запартов.

Най-голямо количество фазани – 180, взе ловната дружина в Книжовник с председател Николай Момчилов. Ловците в Малево с председател Димитър Ушаков си тръгнаха с 80 птици. 75 фазана потеглиха към Мандра, където председател на дружината е Ерхан Якъб. Дружините в Николово, Александрово, Войводово, Нова Надежда и Корен също тръгнаха да настаняват птиците в подготвените волиери.

ЛовИзпълнени са заявките за фазани и на дружините в Сусам, Стамболийски, Въгларово, Гарваново, Тракиец, Стойково. В амбициозната програма за разселване са вписани и ловците в Узунджово, Криво поле, Тънково, Царева поляна, Гарваново, Долно Ботево и хасковската дружина „Идимирли“.

До края на месеца хасковското сдружение очаква също яребици и кеклици, които ще отидат в Малево, Силен, Пчелари, Въгларово, за да увеличат дивечовите запаси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button