Любопитно

Андрей Редкин събра столетници в книга

„Срещи с мъдростта и надеждата“ – така е озаглавил последната си книга димитровградчанинът Андрей Андреев-Редкин.

В нея той е събрал частици от житейските истории на дълголетници. Някои от тях вече ги няма на този свят, но върху страниците остават съдбите им и поуките от живота.

Роденият в гръцкото село Шапчи Ангел Славков от димитровградското село Крум е служил в артилерийско поделение, кметувал е, занимавал се със земеделие. Нека разводите и свободните бракове бъдат по-малко, казва той на младите.

Много си обичам внуците, като ги няма, ми се стяга душата, разказва баба Ирина Димова от село Радиево. Ако трябва отново да изживея живота си, искам пак да е същият, допълва тя.

КнигаЛюбопитни моменти от дългия си житейски път разказвала Теодора Зафирова от Ивайловград. И в напреднала възраст Денка Гълъбова от Любимец поддържала спретнатия двор на дома си. В книгата са отделени редове за покойната Елена Керезова от Свиленград, която „никога не изпитвала злоба към някого, никога не обидила човек“.

Сборникът на Андрей Редки не може да остави равнодушен нито един читател. Поколенията има какво да научат от посланията, предадени от тези мъдри хора, трупали много години опит и умения. Ние, читателите, си даваме сметка колко сили, колко обич и каква всеотдайност е вложил авторът в книгата си, пише в предговора Тодорка Николова.

Интересно е да се отбележи, че самият Редкин е от фамилия с дълголетници. Негова баба се е споминала на 102-годишна възраст.

Автор на три книги досега, Редкин е включен в Антологията на поезия и проза „Обичам Пловдив“. В изданието на Съюза на независимите писатели участват 25 творци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button