Хасково

Съкращават 35 от общината, обединяват дирекции

Община ХасковоЧислеността на общинската администрация в Хасково да бъде намалена с 35 щата ще гласува на заседанието си следващия петък местният общински съвет. Ще бъде гласувана и нова структура. Предложението е във връзка с писмото на финансовия министър Симеон Дянков кметствата да орежат служителите си с 15%.

Четири дирекции в община Хасково ще бъдат трансформирани в 2. Обединяват се „Селско стопанство, туризъм, транспорт, търговия и защита на потребителите“ и „Общинска собственост“ в обща дирекция. Същото ще се случи и с „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ и „Здравеопазване и социални дейности“. Общо от досегашните четири дирекции ще се съкратят 6 щата.

Най-голяма е промяната броя на техническите секретари в селските кметства. В малките населени места ще бъдат освободени общо 12 щата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button