Регион

След бурята в Симеоновградско: отнесени покриви, смачкани коли, проблеми с тока и телефоните

Няколко къщи и читалище са с отнесени и повредени покриви при днешната буря в Симеоновградско.

Отделно има смачкани автомобили и повредени къщи от паднали дървета. Вятърът е съборил и електрически стълбове.

В част от града има проблеми с електричеството, обхвата на телефоните и интернета. Деформирани са и панелите на фотоволтаична централа.

Haskovo.info припомня, че бурята се разрази преди обяд, като по думите на симеоновградчани е нанесла големите щети за 10 – 15 минути. Хората коментираха, че всяка година през града минават силни бури, но чак толкова мощна скоро не е имало.

Жителите на града са благодарни, че всичко е станало през деня, защото ако е било през нощта е можело да се стигне до жертви. Пожарникари от Симеоновград, Димитровград и доброволци участват в разчистването след бурята.

Засегнати са и околните села, където е паднала градушка, а в Калугерово е повреден покривът на читалището.

Част от имуществото е застраховано, но друга не е, а хората се надяват на помощ от общината. Комисия от кметството описва щетите, но на този етап не са предвидени средства за тяхното покриване.

Буря удари Симеоновград, дървета смачкаха коли

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button