Хасково

Ремонтират Кирковото училище и Шишмановата къща в Хасково

Обществена поръчка за обновяване и ревитализиране на експозиционните пространства в Кирковото училище и Шишмановата къща в Хасково обявиха от Регионалния исторически музей.

Ремонтът е по проект и е на стойност 161 175 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 17 август.

В Кирковото училище се предвижда отстраняване на старо латексово покритие заедно с подложката, нанасяне на изравнителна мазилка и шпакловка, реставрация на стенописи и на пластични профили от варов разтвор, сваляне на компрометирани покрития от дървената дограма, частичен демонтаж на покрив с керемиди и улуци, направа на нова ел. инсталация след монтаж на климатици, почистване на метални решетки от корозионни продукти и компрометирани блажни бои.

В Шишмановата къща е планирано отстраняване на старото латексово покритие, реставрация на дървено дюшеме, ремонт на санитарен възел, сваляне на компрометираните покрития от дървената дограма, ремонт на ел. инсталацията и монтаж на климатици, почистване на метални решетки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Норка
Норка
07.08.2023 9:28 9:28

Тревите в двора на Кирковото училище са до кръста – всичко е запуснато, занемарено, потънало в паяжини. Оградата е пред срутване. Срамота за града и отговорните. Около музея мирише на ла@на… културата отива стремително към дъното…

Back to top button