Регион

Одобриха 4 проекта за енергийна ефективност в Хасковска област

4 проекта за енергийна ефективност в Хасковска област са одобрени от Държавен фонд „Земеделие“.

Планираното реализиране на енергоспестяващи мерки на сградата на СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград е одобрено от оценителната комисия, съобщават от фонда.

Класиран е и проектът на Община Симеоновград за ремонт на сградата на кметството с цел подобряване на енергийната ефективност.

От средствата по европейската Програма за развитие на селските райони ще се възползва и община Минерални бани, която предвижда изграждане на фотоволтаични електрически централи за собствени нужди върху покривната конструкции на сгради, общинска собственост.

Стамболовското село Пчелари очаква ремонт и оборудване на сградата на кметството, които ще допринесат за рационално използване на енергията.

В национален мащаб са одобрени 93 проектни предложения. Общата сума, която ще бъде разпределена за инвестиции, е малко над 64 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button