Хасково

783 000 лв. ще струва снегопочистването на Хасково

Обществена поръчка за зимно поддържане и снегопочистване на пътищата през предстоящия зимен сезон обявиха от община Хасково.

Тя е разделена на три обособени позиции, а прогнозната й стойност е като миналогодишната – 783 000 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 5 септември.

Зимното поддържане на общинската пътна мрежа и на улиците в населените места на територията на Община Хасково има за цел да премахни и ограничи неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията на движение през зимния период, посочват от кметството.

Първата обособена позиция обхваща снегопочистването на общинските пътища и улиците по селата. Общинската пътна мрежа е с дължина 106.440 км.

Втората обособена позиция е за кварталите на Хасково, намиращи се на север от река Хасковска с изключение на булевардите и улиците в центъра и Източна индустриална зона, които ще се почистват от „Екопрогрес“. Става въпрос за кварталите: „Орфей І“, „Орфей ІІ“, „Република“, „Изгрев“, „Възраждане“, „Дружба І“, „Дружба ІІ“, „Куба“, „Ручока“, „Градска градина“, „Бадема“ и „Кенана“ (частично).

Третата обособена позиция е за кварталите на юг от река Хасковска с изключение на булевардите и улиците в Южна индустриална зона, които ще са отговорност на „Екопрогрес“. Това са кварталите: „Овчарски“, „Тракийски“, „Македонски“, „Хисаря“, „Младежки хълм“, „Воеводски“, „Училищни“, „Каменни“ и „Болярово“.

Други общини в Хасковска област също вече обявиха поръчки за снегопочистващи фирми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Последният Хасковлия
Последният Хасковлия
08.08.2023 15:17 15:17

Артикь та година с сняг нямаше. Къде са парите ако пак няма ? Алчни пума

Хасковски
Хасковски
08.08.2023 21:39 21:39

той е ясно кой е кандидата и кой ще спечели .. последните 10 години само един човек участва.. видехте ли кой прави бетона на хасковска река.. скоро няма да има асфалт ще има бетон за пътищата хахаха

Роко
Роко
08.08.2023 21:46 21:46

А после общината иска ли си парите наобратно като през последните години грам не е валяло

Back to top button