Хасково

Закусвалня, цех и сладкарница с актове от Агенцията по храните

Агенция по храните3 акта са съставили през изминалата седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните.

Собственик на закусвалня в любимешкото село Малко градище ще отнесе глоба от 1000 до 2000 лева, тъй като предлага по-голям асортимент от разрешения.

Кафе – сладкарница в същото село пък продава неетикетирани стоки. За това нарушение законът предвижда глоба от 500 до 1000 лева.

Цех за пакетиране на хранителни продукти в хасковското село Клокотница пък работел без регистрация. Собственикът му ще отнесе глоба от 1500 до 2000 лева. 

Междувременно от Агенцията по храните съобщават, че от днес до 1 март стартират масирани проверки в производствени предприятия и обекти за търговия на едро и дребно с хранителни добавки. Проверките ще обхванат съответствието на регистрираните обекти със законовите изисквания по отношение на: съответствие на сграден фонд и оборудване, въведени системи за самоконтрол, технологична документация, състав, и най-вече – етикетирането, за да се избегне приписването на хранителните добавки на свойства да предпазват, лекуват и излекуват от болести човека.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button