Хасково

Приеха измръзнал от студа бездомник в МБАЛ – Хасково

Измръзналият КирчоБездомникът Кирчо Кирков от Хасково бе настанен в Хирургичното отделение на Многопрофилната болница. 53-годишният мъж е с измръзване на ходилата.

Кирчо обитава района на Автогарата в Хасково. Той е един от тримата бездомници, регистрирани в Общинска дирекция „Социално подпомагане“, съобщи директорът Златка Караджова.

Миналата година Кирчо също бе настанен в болницата. Лекарите дори мислеха, че ще се стигне до ампутация на краката, но хасковлията се отърва след едномесечен престой в лечебното заведение.

Измръзналият КирчоЗа Кирчо Кирков сме правили опити да бъде настанен в хосписа в Стамболово, но той категорично отказва, обясни Златка Караджова. 53-годишният мъж имал и леля в Хасково, но и там не искал да живее.

Вторият регистриран бездомник в общината е жената, която нощуваше пред магазините в малкия Бизнес център. За нея има вече решение на съда, определен й е попечител. Жената е настанена в Психодиспансера в Болярово. Решението на проблема е временно, но поне бездомната жена ще избегне студовете, коментира Караджова. 

Третият бездомник, който официално фигурира в регистрите на общинската дирекция „Социално подпомагане“ е Георги. Той е бил настанен в Дома за стари хора на Кенана, но напуснал доброволно институцията и не желае да бъде връщан там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.01.2012 19:13 19:13

:(((((((

ina
ina
30.01.2012 20:26 20:26

vreme e kmeta da se zadeistva da izprati vsichki bezdomni v domove da postroi starcheski dom i da usiigori jivot na vsichki nali za tova e kmet

marin
marin
30.01.2012 20:38 20:38

не че искам да защитавам кмета, но ситуацията в Хасково е далеч по-добра от София. Тука бездомниците не се знае колко са и няма къде да ги настанят. А тези имат варианти, но отказват.

Анонимен
Анонимен
31.01.2012 1:19 1:19

всъщност парите за тези центрове и домове ги дава държавата, а не кмета. общината само ги стопанисва. Скоро се очаква два такива центъра за настаняване да бъдат отворени в димитровград

Back to top button