Регион

Пускат два кладенеца за водоснабдяването на Минерални бани и Татарево

От ВиК – Хасково възнамеряват да ползват два съществуващи тръбни кладенеца на помпена станция „Щъркелите“ за водоснабдяване на селата Минерални бани и Татарево, става ясно от уведомление за инвестиционно предложение до директора на РИОСВ.

Двата кладенеца са изградени през 1988 г. от Редки метали – Хасково. До 2009 г. те са били включени за водоснабдяване на Минерални бани и Татарево. След това са изключени и двете села се водоснабдяват от водоизточниците на помпена станция „Ябълково“, се казва в уведомлението.

През 2013 г. е издадено разрешително за водовземане от двата кладенеца на помпена станция „Щъркелите“. Поради изтичане срока на действие на разрешителното е необходимо издаване на ново, настояват от ВиК.

Междувременно е извършена рехабилитация на напорен водопровод от ПС „Щъркелите“ до Минерални бани и Татарево. Изградена е пречиствателна станция за питейни води и предстои нейното въвеждане в експлоатация, след издаване на въпросното разрешително за кладенците.

Предстои двата тръбни кладенеца на ПС „Щъркелите“ да бъдат включени отново в експлоатация. Те са с дълбочина по 120 метра всеки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
VVV
VVV
11.08.2023 7:47 7:47

Тези кладенци ги затвориха заради високо съдържание на тежки метали и се ползваха за промишлени .Целия регион е отровен. Сега ще ги пускате за ползване от домакинства …….????

Анонимен
Анонимен
24.08.2023 17:06 17:06

Арсен се съдържа във водата,а технология та за пречистване е несъвършена и не случайно кладенците досега не са експлоатирани. Т ам са усвоени средства за пречиствателно съоръжение без реален ефект върху качествата на водата _

Back to top button