Спорт

Втори медал за Божидар от Европейското първенство

Два медала прибави България към сметката си от Европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 20 г. в Йерусалим, Израел.

Донесоха ги Божидар Саръбоюков от Харманли и Лъчезар Вълчев в тройния скок. Божидар се окичи с второ сребро след това в скока на дължина с личен рекорд от 16,25 м, а Лъчо взе бронза също с лично постижение от 16,16 м. Шампион с върхов резултат в Европа за сезона в тази възраст стана естонецът Виктор Морозов с 16,45 м., съобщава bgathletic.com.

Състезанието не премина никак леко за Саръбоюков, който направи два фаула и бе на косъм от отпадане. В третия обаче той се застрахова, като отскочи далеч преди дъската и се приземи на 15,78 м, с което излезе четвърти и си осигури още три финални скока.

В четвъртия българинът маркира 16,21, с което подобри личния си рекорд, а в следващия опит го надгради с още 4 см. В последния си опит Саръбоюков отново направи фаул.

Далеч по-спокойно премина състезанието за Вълчев, който тръгна с 15,99 м и още след първия опит бе втори в класирането. С втория си скок той записа личното си постижение от 16,16 м, което остана и най-силния му резултат. Останалите му успешни опита бяха от 15,97 и 15,80 м.

Така България приключва европейското с общо 4 медала все в хоризонталните скокове – 2 сребърни на Божидар Саръбоюков, сребро и на Пламена Миткова в скока на дължина и бронза на Лъчезар Вълчев. Към тях трябва да се прибавят и огромният успех с четвъртото място на 100 м на Христо Илиев и осмото място на гюле на Тодор Петров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button