Хасково

Общинският съвет даде съгласие за кредита от 7 млн. лв. за линеен ускорител

С 27 гласа „за“, по 6 „против“ и „въздържал се“ хасковският общински съвет даде съгласието си да бъде изтеглен 7 млн. лв. кредит от общинската Специализирана болница по активно лечение по онкология за закупуването на линеен ускорител.

Изказаха се мнения, че не е сега моментът за тегленето на кредит и че финансовото състояние на болницата не е добро. Кметът Станислав Дечев отговори, че ако не бъде изтеглен кредитът след няколко години болницата ще фалира и тогава общината ще трябва да плати подобна сума. С новата апаратура се очаква болницата да задържи много пациенти, които сега пътуват до съседни области за терапия.

Съветниците приеха и управителят на болницата да открие дарителска сметка на дружеството с цел набиране на средства за закупуване на нова специализирана медицинска апаратура за диагностика, лечение и профилактика на онкологични заболявания.

Haskovo.info припомня, че при общественото обсъждане на кредита стана ясно, че според бизнесплана линейният ускорител трябва да се изплати за 5 г.

Местните парламентаристи приеха отчетите на общинските търговски дружества. По предложение на кмета беше добавена точка, че управителите им не се освобождават от отговорност.

Според бизнесплана линейният ускорител за 7 млн. лв. трябва да се изплати за 5 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button