Хасково

Община Хасково ще кандидатства за подмяна на печките на твърдо гориво и за още електробуси

Хасковският общински съвет даде съгласие общината да кандидатства за безвъзмездно европейско финансиране за подмяна на печките и котлите на твърдо гориво на желаещите домакинства с климатици и печки на пелети или газ.

Максималният размер на проектно предложение за Хасково е определен на 35 039 560 лв. с ДДС. Срокът за кандидатстване за европейското финансиране с проектно предложение „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Хасково“ е до 21 октомври 2023 г. Максималният срок за изпълнение на проекта е до 60 месеца.

Съветниците приеха Плана за устойчива градска мобилност на Община Хасково 2023 – 2040 г. Те дадоха „зелена светлина“ от кметството да кандидатстват за закупуването на още 6 електробуса с 6 зарядни станции и въвеждане на интелигентни транспорти системи.

Сега Тролейбусен транспорт разполага с 5 електробуса. С взимането на новите се предвижда и разширяване на мрежата на градския транспорт.

Общината ще кандидатства и за 200 000 лв. за облагородяването на зоологическата градина в парк „Кенана“.

С 35 млн. лв. подменят печките на твърдо гориво в Хасково

Хасковлии питат за велоалеи и табла по спирките. Общината купува още електробуси

Търсят финансиране за облагородяване на зоологическата градина на Кенана

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button