Хасково

Учредиха ВиК асоциацията на Хасковска област

Учредяването на асоциациятаВиК асоциация – Хасково бе учредена днес в областната администрация. В нея участват държавата в лицето на губернатора Ирена Узунова и общините, на чиито територии водата се доставя от ВиК – Хасково. Областта бе една от четирите в страната без учредени водни асоциации.

Новата структура е юридическо лице, което няма да формира печалба, но ще придобие активите на ВиК – Хасково, като дружеството вече ще бъде единствено оператор. Всички решения трябва да бъдат подкрепени от асоциацията, чиято основна роля е да планира и да усвоява средства за инфраструктурни проекти.

Всички решения на асоциацията ще се взимат със 75% от гласовете. Това на практика означава, че нищо не може да бъде решено без подкрепата на двамата основни акционери – държавата, която има 35% участие и община Хасково – с 34,5 на сто.

Участието на общините е на база населението в тях. Така Харманли има 9,15% участие, Свиленград – 8,43%, Любимец – 3,75, Симеоновград – 3,23, Ивайловград – 2,36%, Минерални бани – 2,16%, Стамболово – 0,81% и Маджарово – 0,61%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.02.2012 9:31 9:31

ШОПАРА СТОЙЧЕВ ПАК ЩЕ ГРУХТИ ЩЕ ИМА ПАК ДА ЛАПА.ГРУХ ГРУХ.

кокорчо
кокорчо
01.02.2012 12:10 12:10

Най-мръсната вода , най-некачествената канализация и най – некачествена асоциация – мястото им не е даже на сметището защото като ги изхвърлим там боклука няма да става даже за рециклиране ………. с нищо не искамда ги сравнявам защото ще го обидя ………..

Back to top button