Хасково

Лиляна Павлова връчи на Хасково чек за близо 6,5 милиона лева

Кметове с чекове, снимка МРРБКметът на Хасково Георги Иванов получи чек на стойност близо 6,5 милиона лева от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на официална церемония в Благоевград.

Поводът е спечелен проект от общината за изграждане на лъчетерапевтичен комплекс към Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково, за който Haskovo.info писа в края на миналата година. Лъчетерапевтичният комплекс трябва да бъде изграден в рамките на 24 месеца. За целта първият етаж и мазетата на бившият диспансер в Болярово ще бъдат реконструирани. Ще бъде направена и  пристройка към тях. Ще бъде закупено изцяло ново оборудване – уреди за дълбока терапия и лъчелечение. Този комплекс ще обслужва жителите на цялата област.

Хасковската специализирана болница за активно лечение по онкология е  една от 18-те болници, които получава пари по Оперативна програма „Регионално развитие“ за обновяване и оборудване на общински лечебни заведения. Общата сума, която министър Лиляна Павлова разпредели днес между кметовете на на  Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Шумен, Бургас, Враца, Русе, София, Свищов, Лом, Карлово, Балчик, Велинград,  Казанлък, Самоков е 88,4 млн.лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.02.2012 9:26 9:26

Време е да крадем, как се избиват тези избори.

Back to top button