Хасково

Засаждат 120 дръвчета за 120 години озеленяване в Хасково

Градската градина120 дръвчета ще бъдат засадени в лесопарк „Кенана“, съобщават от Общинска администрация. Инициативата ще се реализира пред октомври и е част от програмата за „120 години озеленяване в Хасково“.

Haskovo.info припомня, че дни след като Хасково получи приза за „Най-зелен град“ от Министерството на околната среда и водите, администрацията обяви, че 2012 година  ще премине под мотото „Зелено Хасково“.

В тази връзка всеки месец ще стартират различни инициативи, с цел да се провокира съзнанието на хората.

Първата от тях е само след дни, когато ще бъде даден старта на фотоконкурса „Хасково – зелен град на България“. Победителите в него ще получат възможността да видят своя фотос в годишния календар на общината

Градската градинаНа 17 февруари администрацията стартира и инициатива за набиране на послания на тема „Зеленото бъдеще на Хасково“. Посланията ще бъдат вкопани в купия под дърво, което ще бъде засадено в Деня на Хасково – 8 септември в Градската градина. 

През март ще започне кампания за залесяване на дворовете в училищата и детските градини с фиданки, които ще бъдат предоставени от Общинския разсадник. Фиданки ще получат и гражданите, които искат да залесят и облагородят дворовете и междублоковите пространства, но това ще стане пред октомври. Жителите на Хасково и селата в общината ще могат да участват и във фотоконкурс „Моят двор – моят зелен оазис“.

През април ще бъде организирана кампания за почистване на озеленени площи в града и селата в общината.

През май Професионалната гимназия по дървообработване и строителство ще бъде домакин на Националното състезание „Горски многобой“. Проявата е включена в програмата на  „120 години озеленяване в Хасково“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.02.2012 9:30 9:30

НАЙ-КРАДЛИВ ГРАД.ЕЙ ТОВА Е ХАСКОВО.ГРАД В КОЙТО НАЙ-ДОБРЕ СА ЦИГАНИТЕ, ЗАЕДНО С ВОЖДА ИМ УЗУНДЖОВСКИЯ ЦИГАНИН.

Back to top button