Хасково

Лъчетерапевтичният комплекс ще лекува пациенти от Хасково и Кърджали

Представянето на проектаЛъчетерапевтичният комплекс, който ще бъде изграден в Хасково, ще лекува пациенти и от Кърджали, обяви днес управителят на Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково д-р Венко Балабанов. 

Както Haskovo.info писа комплексът ще бъде изграден по проект, спечелен от общината на стойност почти 6,5 милиона лева. 

Той ще бъде разположен на първият етаж и мазетата на бившият диспансер в Болярово, които ще бъдат реконструирани. Ще бъде направена и пристройка към тях.

„Лъчетерапевтичната апаратура дълги години беше оставяна на заден план. Тази, с която разполагаме е на над 30 години, заяви днес той. Той припомни, че най-новата придобивка, с която разполага болницата е от преди 3 години. Тогава община Хасково е закупила за 600 000 лева апарат, който е за повърхностна и полудълбока терапия. По този проект сега ще се сдобием с нов апарат, който е за дълбока ренген терапия, уточни медикът. „Сега болните от региона ходят в Стара Загора, но там клиниката не може да поеме всички пациенти и те се пръсват из страната – кой където се уреди“, коментира д-р Балабанов.

Лъчетерапевтичният комплекс ще е с възможност за разширяване, ще може да се монтира нова техника, съобщи кметът Георги Иванов. Тъй като в бившия диспансер в Болярово ще остане един свободен етаж, той ще бъде обособен като място за почивка за пациентите, които пътуват от по-отдалечените населени места, допълни градоначалникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петьо
Петьо
01.02.2012 17:01 17:01

Няма нужда благодарим!Кърджали ако се наложи ходим да се лекуваме в Пловдив

Back to top button