Хасково

Анулираха конкурс за парковете в Хасково заради договорки

Община ХасковоКонкурсът за отдаване на концесия на парковете в Хасково е анулиран, съобщи днес кметът Георги Иванов. Причината са нередности, които са се случили по време на явния търг.

В коридора е имало договаряне, изнудване и искане на пари между участниците в наддаването, уточни градоначалникът. Сега предстои да бъде обявен нов конкурс като ще има нова разработка за всеки от парковете, а сегашните ползватели ще продължат да стопанисват парковете до края на март.

Няма сигнал за нарушенията, просто е видяно какво става в коридора, обяви кметът и сравни ситуацията с предишни търгове за отдаване на места за продажба на сладолед. Има кандидати, които записват, че ще участват за всички места. Като видят кой иска дадено място, му предлагат те да се откажат срещу определена сума.

Явният търг не е най-ефективният, заяви Георги Иванов. Според него по-удачно е подобни конкурси да стават чрез тайно наддаване в запечатан плик, защото така никой от кандидатите не знае какво предлагат останалите и се стига до по-високи цени, което е от полза и за общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Плоки
Плоки
01.02.2012 14:19 14:19

Питайте кмета дали е бил в общината на 30.01.2012г.

hhh
hhh
01.02.2012 14:32 14:32

NE DAVAITE EZERATA NA DOSEGASHNIA POLZVATEL NE GO ZASLUJAVAA NISHTO NE E NAPRAVIL

Плоки
Плоки
01.02.2012 15:38 15:38

Кмета е Голям

г.мазгалова
г.мазгалова
02.02.2012 11:30 11:30

крайно време е да смените концесионера на т.нар „арменски парк“, където се карат на децата, че викат, че вдигат прах в пясъчника, люлките са опасни, плочите на настилката разместени или циментирани!!!! там ако не консумираш си нежелан, а все пак това е квартална градинка със свободен достъп

Back to top button