Хасково

Започват проверки по полето, горите и язовирите за недопускане на пожари

Пожарникари, съвместно с полицаи и горски служители от днес започват проверки по полето, горските територии и язовирите в Хасковска област за недопускане избухването на полски и горски пожарни, съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Това се прави заради очаквания сух и горещ период, който ще продължи поне една седмица. През следващите дни ще е много голям рискът от избухването на полски и горски пожари.

Съвместните екипи ще напомнят на земеделските стопани заповедта на областния управител да не се обработват пасища след 11 часа и за противопожарните мерки и правила при прибирането на реколтата.

Отделно не трябва да се изхвърлят незагасени цигари, да се приготвя зимнина на открит огън и да се палят барбекюта покрай язовирите.

При избухването на пожар трябва веднага да се подаде сигнал на телефон 112.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button