Регион

45-годишен нарани с нож жена си и я заплаши с убийство, оставиха го в ареста

Хасковският окръжен съд остави в ареста 45-годишният Димитър Желязков от Харманли, който е обвинен, че е нанесъл лека телесна повреда на жена си и я заплашил с убийство.

Преди дни съдът в Харманли му е наложил най-тежката мярка „задържане под стража“, която Желязков обжалва с искане за по-лека – подписка или парична гаранция.

Той е работил в Нидерландия и през април се е прибрал у нас. Скарали се с жена си, която според него му изневерявала. На 7 май в 14 часа той се почерпил и нахлул в жилището й докато тя спяла. При скандала й нанесъл порезни рани с нож по лицето, лявото слепоочие и по врата, като не е имало опасност за живота й.

След този инцидент е бил задържан за 24 часа. Разказа пред съда, че после е спял по пейките в Градската градина на Харманли. Обвинен е и в това, че на 22 юни се е заканил на жена си с убийство.

Според Димитър обаче двамата вече се били сдобрили. Той работил и ги издържал с детето им. Разкайва се за случилото се.

От прокуратурата твърдят, че жената изпитвала силен страх след нападението и не излизала никъде сама. Желязков имал лоши характеристични данни и е осъждан многократно предимно за кражби.

В крайна сметка хасковските магистрати потвърдиха решението на колегите си от Харманли, като споделиха мотивите за обоснованото предположение, че той е извършител на деянието и реалната опасност от укриване и извършване на престъпление при по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Ако бъде признат за виновен го грози до 3 г. затвор по обвинението за причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие и до 6 г. за заканата за убийство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button