Любопитно

Семейният фестивал „Лятно театро“ идва в Димитровград

Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ идва в Димитровград на 27 август за празника на града, съобщават от общината.

Най-големият пътуващ фестивал в страната ще гостува с богата програма за малчуганите и техните родители. На 27 август от 10:30 ч. на централната алея на булевард „България“ пристига фестивалът, спечелил приза за сценични изкуства с кауза на наградите „АртАкция“. Той е с безплатен достъп, а гостуването е по покана на община Димитровград и е подарък за всички деца и техните родители по случай празника на града.

Фестивалът започва с компилация от най-веселите игри на открито „Лятна игротека“ на „Малка театрална компания“, а от 11 ч. e любимото на всички деца шоу със сапунени балони на театър „Мале мале“, наречено „Балон като слон“. Програмата продължава с кукленото представление „От кулата“ с начален час 12 с участието на Силвия Тенева и Георги Тенев.

От 10:30 до 13:30 ч. децата и техните родители са канени на най-добрите работилници на „Малка театрална компания“ – ателието за рисуване върху лице „Шарени муцунки“, творческата работилница „Творим, оцветяваме, пожелаваме“ и арт-работилницата „Супергерои“ за кукли от дървени пръчици. От 12 до 13 ч. пък се провежда работилничката „Усмивки от балончета“ с властелина на сапунените балони Коле Китанов.

През целия ден на разположение на посетителите на фестивала е и интерактивната изложба „Дигитално мастило“, в която картините оживяват с помощта на разширена реалност.

Програмата завърша със стендъп комеди шоуто „Аз само за малко“ на повелителя на неживата материя Димитър Иванов-Капитана и неговата дясна ръка, най-известната кукла в България – Бай Тъньо. Те ще ви разплачат от смях със своя гениален хумор и завладяващи истории.

Михаела Филева ще пее за празника на Димитровград – ПРОГРАМАТА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button