Хасково

Отслужиха водосвет и Акатист пред строящата се църква в квартал „Орфей“

Днес Българската православна църква отбелязва Успение на Св. Иван Рилски Чудотворец. Той е обявен за изключителен небесен покровител на българския народ и се ползва с народната почит.

По този повод пред строящия се храм, който носи името на светеца в хасковския квартал „Орфей“, свещениците Никола, Златко и Константин отслужиха водосвет и Акатист.

В края председателят на църковното настоятелство отец Никола през сълзи разказа, че за няколко месеца храмът е вдигнат с 6.6 метра. Той припомни, че по проект височината му е 27 метра, а до него ще има и 30-метрова камбанария.

ЦъркваСвещеникът сподели, че при възстановяване на строителството по сметката е имало 100 000 лв., а сега благодарение на дарителите сумата е вече 180 000 лв. В понеделник ще се налива плоча на балкона на храма.

Haskovo.info припомня, че наскоро група деца събра над 600 лв. за храма с продажбата на гривнички. Сега в благотворителната акция са се включили и други малчугани.

ЦъркваСвещениците изнесоха и първата икона на Св. Иван Рилски, която е направена от дива круша от дърворезбаря Стоян от село Динево. Миряните, сред които беше кметът Станислав Дечев, бяха поръсени със светена вода и продължиха да даряват средства за довършването на църквата, която ще бъде сред най-големите в Хасковска област.

ЦъркваДарения се приемат на банковата сметка BG90UNCR70001522636841, може с превод или на каса в УникредитБулбанк, като не се дължи такса.

Деца дариха още 513 лв. за завършването на църквата в квартал „Орфей“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
азаз
азаз
18.08.2023 19:05 19:05

Ужас, все пари нямат.

Back to top button