Регион

Обявяват бедствено положение в община Свиленград, пожарът гори на 10 000 декара

10 000 декара площ е обхванал големият пожар между селата Пъстрогор, Момково и Васково. Периметърът на огъня вече е 15 километра, съобщи за Haskovo.info областният управител на Хасково Гинка Райчева.

Пожар
Гинка Райчева

Пожарът пламна вчера от пасище в района на село Младиново и заради бурния вятър бързо превзе огромна площ, голяма част от която е гора.

Заради сложната ситуация Община Свиленград обяви бедствено положение. На терен работят над 10 екипа на пожарната, горски и тежка техника, но теренът е труднодостъпен.

ПожарОбластният управител увеличи времето на забраната за земеделски дейности и тя вече ще важи за целия ден след 11 часа. Прогнозата е вятърът да утихне едва след сряда.

Заради постоянно сменящата се посока на вятъра няколко пъти огънят излиза на главния път Свиленград – Русе и се налага той да бъде затварян за движение между Пъстрогор и Младиново.

Пожар
Елена Андонова

Останалите пожари, които пламнаха вчера в Хасковска област вече са локализирани. При един от тях огънят мина през поне 5 имота в харманлийското село Овчарово. Пламъците изпепелиха къща и няколко стопански постройки.

Местните хора не знаят от къде е дошъл огънят. Кметицата на селото Елена Андонова разказа, че местните усетили пушек и за секунди пламъците тръгнали от двор на двор.

Пожари бушуват в Хасковска област: Къща и стопански постройки изгоряха в Овчарово

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button