Хасково

Съдът остави наркодилър с 12 присъди зад решетките

Владимир Жоров30-годишният Валентин Жоров остава зад решетките, реши Хасковският окръжен съд.  Мъжът бил задържан преди два дни по обвинение за разпространение и съхранение на дрога.

В сряда полицаите задържали познат на ВалентинЖоров, у когото намерили 0,6 грама хероин на стойност 54 лева. Той заявил, че е купил дрогата от30-годишния хасковлия. Последвало претърсване в дома му. Там полицаите открили електронна везна и 3 заготовки за отваряне на врати на жилища.

ВалентинЖоров има 12 предишни присъди за кражби и притежание на наркотични вещества. Мъжът е безработен, с основно образование, има син и приятелка, с която живее на семейни начела.

Престъплението, за което е привлечен предвижда минимум 5 години лишаване от свобода, каза прокурорът по делото. То е извършено по време на изпитателния срок на предишно престъпление, съществува опасност за се укрие и да извърши ново престъпление, допълниха от обвинението.

Адвокатът на Валентин Жоров – Димо Стоянов бе „учуден“ от искането на прокуратурата. Наличието на 0,6 грама хеорин на стойност 54 лева не е тежко престъпление, заяви той. Защитникът на подсъдимия обясни, че мъжът, който е казал, че е купил дрогата от Валентин Жоров три пъти по време на разпитите в полицията е признал, че е наркоман. „Можем ли да вярваме на такъв човек?“, попита риторично Стоянов. Практиката в тази насока показва, че не би могло едно обвинение да лежи на база на друг свидетел и без необходимите доказателства. В дома на 30-годишният хасковлия не са намерени наркотици, а само една везна, продължи Стоянов. „И за в моя офис имам везни на Темида, ако сложа 1 грам и те ще се превърнат в мерителна везна. Това значи ли, че и аз съм престъпник?“, каза Димо Стоянов.

Вв крайна сметка съдия Йонко Георгиев се съобрази с искането на прокуратурата и определи най-тежката мярка „задържане под стража“ за Валентин Жоров. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ааааааааа
ааааааааа
03.02.2012 17:11 17:11

Димо Стоянов бил учуден.Какво толкова се чуди този „ерудит“в областа на правото.Има изпитателен срок който е нарушен.Щеше да е ненормално да го пуснат.Имал бил и той везна!!!По смешно нещо като довод не бях чувал.Браво на съдията.

bbb
bbb
04.02.2012 9:10 9:10

В пандиза му е най-гот на тоя .

kaliopa
kaliopa
04.02.2012 12:40 12:40

Dimo , Dimoo….. takiva triabva da gniat v zatvora, ne da gi zashtitavash, prodajen bukluk takuv!

Анонимен
Анонимен
04.02.2012 14:06 14:06

small amount of radiation

Анонимен
Анонимен
04.02.2012 14:07 14:07

0,6 грама хероин на стойност 54 лева!!!!!
lol

Анонимен
Анонимен
15.02.2012 12:54 12:54

pi6at to4no kakvoto im doide ima da6terq a ne sin….

Back to top button