Хасково

Дъждът напълни хасковската река, наводни улици и сгради

ДъждътДъждът, който се изсипва над Хасково и региона през последното денонощие, предизвика сериозни проблеми. Огромното количество вода наводни градските булеварди на няколко места. Най-сериозно бе положението край жп гарата и по бул. „България“ в областния град , а причината за това бяха задръстени шахти.

Количеството на водата в хасковската река заплашва да излезе от бетонното корито. Вечерта то мина половината от височината и продължава да се покачва. Реките в няколко села в Хасковско излязоха от коритата си.

По-рано днес граждани сигнализираха в Haskovo.info, че е протекъл покривът на Драматично- куклен театър „Иван Димов“ и зрителите по време на детската прожекция са подбирали внимателно местата в малката зала, за да не се намокрят.

По-сериозно се наводни театърът в Димитровград. Там от тавана буквално е валял дъжд.

На 8 сигнала за наводнения са се отзовали служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково в неделния ден. Сред тях гаражи, жилищни сгради, шахти и закъсали по улиците автомобили. В Димитровград сигналите са 4. Има и един в Харманли.

Привечер започнаха и проблеми с електрозахранването в Хасково. Последователно без ток останаха жителите на кв. „Бадема“ и тези в района на болницата. По-късно за кратко прекъсване имаше и в други части на града и в Харманли.

Дъждът Дъждът
Дъждът Дъждът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.02.2012 22:17 22:17

Много лошо но поне ще измие покритите места около пазара и по надоло,че иначе мерише чак до Дим. град.

Анонимен
Анонимен
05.02.2012 23:10 23:10

Стройте още паркинги над реката, и после не се чудете ако Хасково отново стани язовир, като преди милиони години.

ааааа
ааааа
06.02.2012 0:21 0:21

Хахахахахахааааааа.Чакайте утре да видите какво чудо ще е.Скоро ще плуваме с кораби в ряката.А където са паркингите трябва да сме с подводници.Да не закачат кумините на параходите.А пък кметът ще го пуснем да кара самолетоносач.Така де като си нямаме флот,ще си направим.Да живее новия Пърл Харбър.Само да не дойдат пак японците че язък за труда.Айде вземайте греблата и бегом към хасковската ряка.

...
...
06.02.2012 4:48 4:48

абе не етоллкова зле реката е била и много по пълна 😉

haskovo
haskovo
06.02.2012 8:53 8:53

abe vie vijte kakvo stava v s.Dinevo vodata e do tabelata na seloto …

Анонимен
Анонимен
06.02.2012 9:12 9:12

Какво става? Никой не казва пълно затъмнение.

Back to top button