Регион

Овладян е големият пожар в Свиленградско, остава екстремален рискът от нови

Овладян е големият горски пожар между свиленградските села Пъстрогор и Младиново. На място остават екипите на пожарната, за да не допуснат ново разпалване на огнищата в гората. Днес вятърът не създаде проблеми на огнеборците с разрастване на площта.

През последните 3 дни пожарът обхвана площ от над 15 000 декара, над 7 000 от които са широколистна гора. Късно снощи вятърът обърна огнените езици и те изпепелиха иглолистни дървета. По пътя си стихията премина през няколко лозя и градини и унищожи пчелни кошери.

На място днес работиха между 50 и 100 души, а пътят между Левка и Младиново беше затворен, за да не се стигне до опасна за пътуващите ситуация.

ПожарПожарът край Свиленград пламна в събота от пасище в района на село Младиново и премина през няколко километра. Разследването трябва да установи каква е причината за стихията и дали тя е предизвикана от работа на техника.

До вторник остава в сила обявеното бедствено положение в община Свиленград. До тогава важи и пълната забрана за селскостопанска работа на открито през деня.

ПожарМеждувременно днес отново пламнаха няколко нови пожара в Хасковска област. Гори и от гръцка страна близо до България – край Александруполис и край Комотини. Няколко селища в южната ни съседка бяха евакуирани, а магистрала и граничен пункт с Турция – затворени.

За утре отново е в сила червен код с екстремален риск от възникване на полски и горски пожари в Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button