Хасково

Заведения и магазини под наблюдение от данъчните за заплати в плик

Данъчните следят за работници без трудови договори и заплати в плик по питейните заведения и търговските обекти и напомнят, че недекларираните доходи и невнасянето на осигурителни вноски носи редица рискове за работещите.

Служители от хасковския офис на НАП са командировани по Южното Черноморие, за да помагат на колегите си там в проверките, но и местните обекти не остават без контрол. Наблюдават се основно рисковите сектори като търговия, строителство, хотелиерство и ресторантьорство.

Повишаване на броя на регистрираните трудови договори отчитат през лятото от хасковския офис на НАП.

Средно на ден се регистрират по 130 трудови договора. Най-много са били през юни – 4 531, а от началото на лятото досега вече са 11 300. От началото на годината досега в Хасково са регистрирани над 35 000 трудови договора.

От Приходната агенция припомнят, че всички работници трябва да имат писмен трудов договор, дори и по време на сезонната работа, който да е регистриран в НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
22.08.2023 16:32 16:32

А нещо за неработещите работещи?

Анонимен
Анонимен
22.08.2023 23:44 23:44

Prgverete shivashkite firmi!

Back to top button