Регион

От септември левче на час на общинския паркинг до Димитровградския пазар

1 лев на час ще струва паркирането в пазарни дни на паркинга на ул. „Ивайло“ 2 в Димитровград, който беше изграден, за да има къде да паркират клиентите на неделния пазар.

Системата ще работи в петък, събота и неделя от 6 до 16 часа. Тя е от типа „отворен паркинг“, т.е. няма бариера, а автомобилите се разпознават по номерата им, които се разчитат от камери.

При влизане в паркинга всеки автомобил автоматично влиза в дигиталната система с номера си. Така екипите, които поставят скоби на неплатилите автомобили, веднага получават информация. Шофьорът има 5 минути след това, за да плати като това може да стане с SMS на номер 13392 с номера на автомобила, но и в брой на паркомат на място.

ПаркингВажно уточнение е, че хората, които живеят в района могат да продължат да паркират безплатно, каза при представянето на новата система кметът Иво Димов.

За целта обаче те трябва да подадат заявление в Общинското предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“ на ул. „Владимир Поптомов“ (зад кино „Химик“). За да получат право на безплатно паркиране е необходимо копие на лична карта и регистрационен талон на автомобила като адресните данни от тях трябва да съвпадат.

Стойността на паркинга с включени в него изградено видео наблюдение, информационни табели, паркомат и система за автоматично разпознаване на автомобилните номера е 40 740 лева, допълват от Община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button