Хасково

Река Марица заля пътища, ГКПП Капитан Андреево също е под вода

НаводнениеМеждународният път между Хасково и Харманли е  проходим само за товарни автомобили. Има участък от пътя, който залят с вода и от там леките автомобили не могат да преминават, съобщиха от Областно пътно управление. Хората, които искат да стигнат до града на Белоногата от Хасково трябва да минат през Димитровград.

Залят е граничен пункт „Капитан Андреево“. Леките автомобили, пътуващи към Турция, се пренасочват към ГКПП-Лесово. Засега нивото на водата е около 20 см, но бързо се покачва. Затова леките автомобили, пътуващи по това направление, се пренасочват към ГКПП – Лесово. От Главна дирекция „Охранителна полиция“ съобщават, че трафикът ще бъде насочен по маршрут Хасково – Димитровград – Стара Загора – Нова Загора – Сливен – Ямбол- Елхово – Лесово.

Междувременно от община Любимец съобщиха, че придошлите води на река Марица са разрушили асфалтовият път от Любимец за Свиленград, в района на бивше поделение Фазан. Същото е положението и с пътя Любимец – Ивайловград. На 2 км. след с. Малко градище по пътя за Ивайловград в следствие на проливните дъждове се е образувало свлачище и голяма част от пътя е отнесен

Пътят Любимец –  Харманли при моста на р. Бисерска е залят от придошлите води на реката. Дигите на реката са отнесени. Железопътният мост в този район  също е залят с близо метър вода. 

Затворен е пътя за с. Йерусалимово при моста на р. Йерусалимово – той също е залят от придошлите води на реката. 

Единственият вход и изход на града за момента е по автомагистрала „Марица“. Затворен за движение е и пътя село Малево – село Корен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button