Регион

8 жертви на наводненията, над 20 в болницата

Село БисерЧетирима мъже са станали жертва на наводненията в харманлийските села Бисер и Лешниково. Трима от тях са от Бисер и са на възраст между 60 и 90 години. Предполага се, че по време на преливната вълна те са спели и не са разбрали какво се случва, съобщи кметицата на село Бисер Златка Вълкова.

73-годишен мъж е получил удар в харманлийското село Лешниково при вида на давещите се животни в двора му. 

По последни данни има двама загинали в харманлийското село Иваново. По непотвърдена информация те са били пометени от приливната вълна. На моста към Маджарово са намерили смъртта си двама души, които са се преобърнали с джип. до момента липсват подробности за инцидента. 

Село БисерЕкипи на областните управления „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Хасково, Пловдив, Стара Загора и Бургас работят за овладяването на кризисната ситуация, след като тази сутрин се скъса стена на микроязовир Иваново. В област Хасково е обявено бедствено положение.

Провежда се спасителна операция, в която са се включили и вертолети от състава на Българската армия. 

Има опасност от скъсване стена на яз. Орешец, който е собственост на община Харманли. Към мястото са насочени екипи от Напоителни системи и пожарната. Започва контролирано изпускане на язовира, съобщават от МВР.

Село БисерБЧК оказва помощ на евакуирани над 50 човека от село Бисер, които са настанени в помещения на болницата и старчески дом. Предоставени са одеала, топли напитки и закуски. 

Междувременно язовир „Ивайловград“ е прелял. В зоната на бедствието са концентрирани 6 БТР и 5 ЗИЛ 131 от състава на Дирекция „Специализирани полицейски сили“, водолазни екипи, 16 спасителни екипи с 60 човека и 16 товарни автомобила, полицейски сили за въвеждане на допълнителна организация на движението и охрана на обществения ред. От състава на българската армия са включени 4 мостопоставача и 2 вертолета, както и два спасителни модула.

Село Бисер Село Бисер
Село Бисер Село Бисер

 

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button