Регион

Още двама изчезнали в Бисер! Жертвите стават 10?

НаводнениетоЖертвите на наводнението в харманлийското село Бисер може да станат 10. Както Haskovo.info вече писа загинали са трима от тях са от Бисер и са на възраст между 60 и 90 години. Предполага се, че по време на преливната вълна те са спели и не са разбрали какво се случва, съобщи кметицата на село Бисер Златка Вълкова.

73-годишен мъж е получил удар в харманлийското село Лешниково при вида на давещите се животни в двора му. По последни данни има двама загинали в харманлийското село Иваново. По непотвърдена информация те са били пометени от приливната вълна, докато са пътували с колата. На моста към Маджарово са намерили смъртта си още двама души, които са се преобърнали с джип. Все още обаче липсват подробности за инцидента. Още двама души от село Бисер се издирват. С тях жертвите на наводнението стават 10. 

НаводнениетоСпасителните действие в района на селото продължават. Около 70 човека са евакуирани. 27 от тях са настанени в харманлийската болница с измръзвания. Към 21 часа в района на бедствието ще бъдат доставени 5 тона храни, химически тоалетни, одеяла и дрехи. На място дежурят и лекари. Всички пострадали от наводненията в село Бисер ще получат помощ от 325 лева. Стопаните, чийто животни са се удавили също ще получат допълнително обезщетение.

Продължава покачването на нивото на р. Марица като при Свиленград е достигнато водно количество около 1900 куб.м. в секунда. Скъсани са диги по поречието на р. Харманлийска в района на  с. Стойково, Родопи и Динево. Скъсана е дига на р. Харманлийска при вливането в р. Марица. В района на Свиленград на р. Марица е скъсана част от дигата до кв. Гебран. Нивото на водата се покачва, в момента е около 25 – 30 см. От спасителните екипи са спасени около 30 човека.

На пътя Харманли – Върбово – Силен  и Долни Главанак – Малки воден има скъсани мостови съоръжения. Наводнена е градската част на Харманли, като нивото на водата спада.

Наводнението Скъсан е мост на р. Марица по път Е-80 между Любимец – Свиленград, като движението за ГКПП – Капитан Петко Войвода се осъществява по новоизградения, но невлязъл в експлоатация мост.

В района на бедствието са съсредоточени значителни сили – хора и техника от състава на МВР, МО, БЧК, МОСВ и МЗХ.

От 18 часа бе спряно пропускането на товарни автомобили и автобуси през ГКПП – Капитан Андреево поради повишаване нивото на разлива преди пункта. Придошлите води на р. Каламица заляха днес главен път 80. Дължината на разлива вече е около 700 метра, дълбочината – около 60 см. По-рано през деня беше преустановено пропускането на леки коли и микробуси. 

Всички видове автомобили се пренасочват към ГКПП – Лесово. Турските гранични власти също са уведомени да насочват трафика към ГКПП – Хамзабейли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
:(
:(
06.02.2012 18:59 18:59

na bednata darjava samo tova
i triabvashe

No Name
No Name
06.02.2012 19:24 19:24

Nashiq kmet kakvo chaka??V drugite grodove dori darjavi se davat I Gripna i Darvena vakanciq!!!A nie nito ednata nqmame!V moeto uchilishte i specialno v moq klas bqhme 10 choveka cqlata minala sedmica!!!

grajdanin
grajdanin
06.02.2012 21:14 21:14

drygia pat i nie shte sme bedstvasti ne ce sega ne se navodnixa niakoi sasedi de !!!!! ELATE DA VIDITE REKATA V HASKOVO V UCHASTAKA DO UL.BALATON KOITO NE E CHISTEN NIKOKA !!!!!! I TAM SE NAVODNIHA KASHTI

Back to top button