Хасково

Бурята в Хасково: гръм падна върху сграда, съборени дървета, наводнени улици и закъсали коли

Мощна буря удари Хасково и региона в късния следобед.

Силният вятър, проливният дъжд и градушката бяха придружени от гръмотевична буря. За кратко бяха наводнени улици и булеварди, като хора сами започнаха да отпушват шахти.

Множество са сигналите за паднали дървета в града. Огромно дърво се стовари, например до Гимназията по туризъм и затвори улица „Добруджа“. Големи дървета бяха съборени още в кварталите „Куба“ и „Болярово“.

Гръм падна върху сграда в квартал „Бадема“ и причини пожар, който беше загасен от огнеборците.

БуряНа места имаше закъсали автомобили.

„Има 7 сигнала за наводнени мазета, съобщи за Haskovo.info заместник-кметът Динко Тенев. Той коментира, че всички екипи на общинските предприятия са на терен и работят по разчистване и отстраняване на щетите. „Хубавото е, че няма пострадали хора“, допълни Тенев.

Буря

Количеството дъжд е 19.3 литра на квадратен метър. Градушката е с големина 8 мм, а силата на вятъра е 72 км/ч, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория.

Преди бурята максималната температура в Хасково достигна 36.9 градуса, като рекордът за 24 август е 41.8 градуса през 1911 г.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button