Регион

Наводнения и прелели язовири в Димитровградско

Кризисният щаб в ДимитровградКметът на община Димитровград Иво Димов свика кризисния щаб във връзка обилните дъждове на територията на общината, които достигнаха 152 л/кв.м.

Наводниха се кварталите „Мариино“, част от „Черноконево“ и кв. „Габера“. Снощи между 21:00 и  23:00 часа в кв. „Изток“ бяха евакуирани 7 семейства.

Изключително тежко през деня бе положението на ул. „Бузлуджа“, където водата, идваща от „Юрт Дере“ наводни изцяло складовата зона, като запълни двата подлеза при ЖП гарата.

Преляха дигите на три язовира – в селата Светлина, Странско и Бряст. Скъса се северният пешеходен мост на река Банска в село Добрич. По улиците „Бузлуджа“ и „Първи май“ в кв. „Габера“ и ул. „Марица“ в кв. „Мариино“ нивото на водата достигна до метър.

Нивото на река Мартинка в района между селата Брод и Злато поле премина дигите и се наложи укрепването им с чували с пясък. Има много голяма вероятност от скъсване на дигата на река Мартинка в района на водопреносното съоръжение към защитена местност „Злато поле“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button