Любопитно

Димитровградчанинът Андрей Андреев – Редкин с нова книга

„Срещи с човешки съдби“ – така е озаглавил новата си книга димитровградчанинът Андрей Андреев – Редкин.

Тя е своеобразен подарък за празника на града, чиято кулминация е на 2 септември. Страниците са родени от безброй непринудени разговори през годините с хора, свързани с изграждането, развитието и живота на младия град, казва авторът.

Ние бяхме първите лястовици, които долетяхме и се втурнахме в изграждането на Димитровград – така звучи споменът на 96-годишния Велю Рашев, свързал живота си с Химическия комбинат.
Редица първостроители на града, титулуван като „първи социалистически“ разказват в книгата за мигове от своята младост и трудов път. Монтажници, химици, миньори, медицински работници, шофьори, представители на най-различни професии са намерили място в книгата, която се радва на голям интерес.

КнигаНе са забравени легендарният спортист Еньо Вълчев, популярният в цяла България Динко Хадживелчев – Стайчето с неговата дарба да лекува, билкаря, медар и музикант Петър Шарков, най-старият клисар в общината Митю Атанасов.

Читателят на книгата ще разгърне и страници за журналиста Димитър Беремски, поета Ангел Ников, художника Жеко Димитров и други дейци на просветата и културата.

„Мили хора, щастлива съм, че давам човешкия си принос на моя любим Димитровград. Тук са моите корени и мислите ми за него не стихват“, така Андрей Андреев – Редкин цитира дългогодишната дарителка Дафина Пфиртер, заела достойно място сред почетните граждани на Димитровград.

Горди сме с всичко, за което се трудихме, и което израсна пред очите ни, казват героите на новата книга, обогатяваща написаното за Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Димитров - Пишо
Георги Димитров - Пишо
20.03.2024 17:38 17:38

Това ли Ви е топ новината за празника на града ни? Този човек има ли доказателства че е наследник на Граф Редкин ?

Back to top button