Регион

Плевнелиев: Водната реформа трябва да се доведе до край

Срещата в СвиленградВодната реформа в България трябва да бъде доведена докрай, заяви днес в Свиленград президентът Росен Плевнелиев.
Тя ще внесе яснота по отношение на собствеността и на стопанисването на язовирите, тъй като в страната ни има 220 големи и над 3 000 малки язовири.

За предотвратяване на кризисни ситуации са необходими както краткосрочни мерки, така и дългосрочна реформа във водния сектор, мотивира се Плевнелиев.

Консултативният съвет по национална сигурност, който ще заседава в края март, ще се занимае както с реформата в сектора „Сигурност“, така и с реформата във водния сектор, каза още Росен Плевнелиев.

Президентът, еврокомисарят Кристалина Георгиева, вицепремиерът Цветан Цветанов и земеделският министър Мирослав Найденов посетиха бедстващия свиленградски квартал „Гебран“, за да се запознаят с обстановката. По-късно в харманлийското с. Бисер президентът посети палатките за временно настаняване и разговаря с хората. След това държавният глава се срещна и със седемте пострадали от село Бисер, които все още са настанени в МБАЛ – Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button