Любопитно

Жълти бряг с награда от събора „Богородична стъпка“

Награда за най-добре представила се певческа група бе връчена на женската група за автентичен фолклор при читалище „Съзнание – 1890“ в стамболовското село Жълти бряг.

Певиците бяха сред 4-те хиляди участници на Националния тракийски събор „Богородична стъпка“ в курорта Старозагорски бани. Тяхното изпълнение бе оценено от жури с председател доц. д-р Валентина Райчева от Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН.

Седемнадесетото издание на един от най-популярните фестивали привлече хиляди посетители, които се насладиха на майсторски изпълнения, детски и занаятчийски работилници, кътове, пазещи духа на отминалите времена и желанието традициите да се предават на поколенията.

„Богородична стъпка“ се организира от Община Стара Загора, Съюза на тракийските дружества в България, Обществото за фолклор. Хасковска област се представи на двете сцени с над 20 творчески формации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button