Хасково

Изпратиха 20 коли подкрепление на хасковската пожарна

Наводнението в кв. Гарата20 коли от Областните управления „Пожарна безопасност и защита на населението“ в южна България и София помагат на хасковските пожарникари да се справят с усложнената обстановка в следствие на наводненията и снеговалежите.

Отводняваме и транспортираме нуждаещи се до лечебните заведения„, каза за Haskovo.info инспекторът от хасковската пожарна Пламен Петков. Тази сутрин трима души са били откарани с пожарна кола от село Радовец до болницата в Тополовград

През изминалото денонощие пожарникари и спасители са участвали в 26 операции. Помогнали са на закъсал автомобил край село Динево, издърпали са труд автомобил от преспа сняг до „Голямата звезда“.

В Хасково пожарникарите са отводнявали улица с 42 леки автомобила в кв. „Гарата“. Жителите на квартала сигнализираха за пореден път снощи Haskovo.info за усложнената ситуация, в която се намират.  „Дерето пак заля линиите и единствения път, чрез който ние достигаме до центъра и останалата част на града. През него се доставят и хранителните стоки до двата магазина и ако не е почистен и линейка не може да дойде при нас. Снегът вече стана почти половин метър.“, алармира Васил Кеменаджиев. 

Освен кв. „Гарата“ наводнено е било подземното помещение на Историческия музей в Хасково,  мелница „Звезда“, АГ отделението в Хасково, къща в с. Динево, бул. „Съединение“ в Димитровград, 5 къщи в с. Крум ,  комплекс „Хеброс“ в Харманли, магазин, бистро, бар и супермаркет в града на Белоногата, къщи в Свиленград, с. Равна гора и с. Княжево.

За пореден път пожарникарите са отводнявали и ГКПП „Капитан Андреево“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button