Хасково

Предстоят ремонти за 4.3 млн. лв. на училище и детска градина в Хасково

Предстои извършването на основни ремонти на ОУ „Никола Вапцаров“ и Детска градина №17 „Иглика“ на улица „Генерал Скобелев“ в Хасково, съобщи на пресконференция кметът Станислав Дечев със своя екип.

Двете сгради са одобрени за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. За училището са предвидени близо 2.5 млн. лв., а за детската градина – 1.8 млн. лв. Наскоро беше ремонтирана другата сградата на градината – на улица „Панорама“.

Предвидено е пълно саниране на забавачката, подмяна на оградата и ВиК-инсталацията. Училищната сграда също ще бъде напълно санирана, ще се ремонтират тоалетните, планиран е монтаж на асансьор и ремонт на двора, където ще има спортни площадки. На покрива ще се изградят фотоволтаици за нуждите на училището.

РемонтОбществените поръчки са пред решаване и предстои избор на изпълнителите на ремонтите. Кметът допълни, че общината е успяла да спечели финансирането в конкуренцията на Пловдив и Пазарджик.

Подадени са проекти за подобни ремонти на училищата „Васил Левски“ и „Любен Каравелов“, както и на детски градини 3 и 16, които засега изчакват в резервния списък с добри шансове да получат пари, допълниха от кметството.

Общината кандидатства още за изграждането на нов старчески дом, ремонт на Обединените ученически общежития и театъра. Този за старческия дом изчаква увеличение на финансовия ресурс.

„Искам да благодаря и на всички домоуправители на блокове и председатели на сдружения на собствениците, защото те бяха много упорити и организирани при подготовката на документите за кандидатстване по Програмата за въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност във многофамилни жилищни сгради“, каза още Станислав Дечев. Той съобщи, че Хасково кандидатства по тази процедура с 62 проекта за общо 76 408 937 лв. Там се очакват резултати.

Общо подадените от екипа на Община Хасково проекти предложения са 71 на обща стойност 115 031 916 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Деница
Деница
30.08.2023 15:26 15:26

А СОУ „Паисий Хилендарски“ кога?

Хахаха
Хахаха
30.08.2023 15:35 15:35

Като за последно, максимум 800-900хил.лв ще са ремонтите, останалото, което вече е разделено даже е гербаджииска схема

Back to top button