Любопитно

„Цветовете на града“ събра осем художници в Хасково

Вдъхновени от цветовете на града осем от най-добрите български художници творят в Хасково, съобщават от общината.

Те са участници в Националния пленер по живопис „Цветовете на града“. Той се организира от общината в партньорство със Сдружение „Дружество на Хасковските художници“ и Художествена галерия Хасково и се провежда в хотелски комплекс в парк „Кенана“.

Вече втори ден върху платната на Владимир Пенев, Радостин Дамасков-Рад, Диана Папазова, Елеонора Хаджиниколова, Ралица Петрова, Неделчо Кучков, Борислав Данев-Борку и Татяна Форева струят цветовете на Хасково. Картините ще бъдат показани пред хасковската публика на 2 септември от 18 часа в Художествена галерия „Форум“.

ПленерСъбитието е в празничната програма за Дните на Хасково.

Живописците, приели предизвикателството „Цветовете на града“ Хасково 2023:

Владимир Пенев – един от най-известните съвременни творци от София, работещ в областта на живописта. Негови творби са притежание на галерии в страната и чужбина. Вярва в приятелството и често цитира думите: ”Приятелството е размяна на достойнство”.

ПленерРадостин Дамасков /Рад/ – той е скулптор от Бургас. Автор на паметника на Петя Дубарова,
Александър Георгиев /Коджакафалията/ – Автор е и на първи нулев километър в Бургас.

Диана Папазова – казва, че за нея живописта е синоним на чувство. Творбите на художничката представляват рефлекси на видяно и преживяно. Тя е от Пловдив, а нейни творби са оценени високо от публиката в страната и чужбина.

ПленерЕлеонора Хаджиниколова – работи в живопис, иконопис, стенопис. Тя е от Пазарджик и вече е представила двадесет самостоятелни изложби в страната и чужбина. Нейни творби притежават редица галерии у нас и частни колекционери в цял свят.

Ралица Петрова – художник от Хасково, декоратор в Театър „Иван Димов”.

Борислав Данев – художник от Хасково, който казва, че не е лесно да се правят весели картини.

ПленерНеделчо Кучков – художник от Хасково. Творецът правещ „елегантен сюрреализъм”.

Татяна Форева – тя е художникът, който се намира между Художествена галерия – Хасково и изкуството, търсеща и все още не намираща баланса.

Звезди от естрадата, попа, фолка и фолклора за Дните на Хасково 2023 – ВИДЕО и ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button