Хасково

Хасковлия няма достъп до дома си вече четвърта година

Хасковлията Рефайдин Емин сигнализира, че от 2019 г. няма достъп до дома си на улица „Дъбница“ в местност Кенана.

Въпреки че са подадени няколко жалби до общината и има решение на общинския съвет от март тази година за отваряне на улицата, няма развитие на проблема и Емин си влиза в дома през съседите.

На мястото на улицата имало гараж, при нужда от там не можело да мине пожарна, като потърпевши били всички собственици на имоти в района. Обявлението за за отчуждаване на части от имоти не се осъществявало и хората молят за помощ за решаване на случая.

ИмотОт общината обясниха, че два от поземлените имоти попадат в регистъра на новообразуваните по Параграф 4 от Преходните и заключителните разпоредби от Закона за стопанисване и ползване на земеделски земи. Собственикът на единия имот притежава 535 квадратни метра, а цялата площ на имота му е 550 квадрата, като разликата от 15 квадрата трябва да бъде закупена от него, за да се продължи отчуждителната процедура. Той обаче категорично отказвал да закупи разликата в квадратите на собствения си имот. По тази причина процедурата по отчуждаване не може да бъде завършена. Въпросният гараж пък бил законен и улицата трябва да мине покрай него, посочват от кметството.

Имот„Ако собственикът на се съгласява да купи тези 15 квадратни метра ще рече ли това, че останалите собственици никога няма да можем да влезем в къщите си. Всички са наясно, че тази улица минава от там и са положили подписи, че не възразяват“, допълва Емин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.08.2023 21:45 21:45

Кой нормален човек живее на кенана??!!?!!?

Анонимен
Анонимен
30.08.2023 21:48 21:48

Няма път канализация и адрес.Като завали дъжд целия град става в кал от колите на тези аборигени.

Анонимен 2
Анонимен 2
03.09.2023 16:46 16:46
Отговор до  Анонимен

Аборигени са тези, които си пускат тоалетна хартия в тоалетната и задръстват 50 годишната канализацията на блока. Тези със септичните ями определено са с по-висока култура но живот

ABble
ABble
02.09.2023 11:09 11:09

Ние също нямаме достъп до къщата си вече 4та година, в Куба 1, единствено жилище на собственичката ,не може да се прибере в дома си, затвориха ни път с инфраструктура, с прокарани тръби за питейна вода и ток, интернет, всичко затвориха, заграбиха, с подкрепа на общината

Back to top button