Хасково

Кметовете на Хасково и на 22 села излизат в отпуск за изборите, определят им заместници

Кметът на Хасково Станислав Дечев предлага на общинските съветници да му изберат заместник заради предстоящите местни избори на 29 октомври.

В докладната се цитира член 161 от Изборния кодекс, според който кандидат за кмет ползва задължително по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск за времето от регистрацията си до обявяване на резултатите от изборите. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация пък, когато действащ кмет на община е отново кандидат за поста, общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет, не по-късно от 7-дневен срок преди края на мандата, в случая това е 27 октомври 2023 г.

Това на практика означава, че Дечев ще се кандидатира за втори мандат на предстоящите местни избори. За временно изпълняващ длъжността кмет на Хасково се предлага заместник-кметът Мария Вълчева, за срока от 27 октомври до полагане на клетва на новоизбрания кмет.

Дечев коментира пред Haskovo.info, че е събрал най-много номинации от общинската структура на ГЕРБ. Очаква се Изпълнителната комисия на партията в София да вземе крайното решение кой ще е кандидатът за кмет на Хасково.

По същата причина се предлагат временни кметове на 22 села в общината. Това са досегашните секретари на кметствата, а където не е имало назначени – такива, които преди са били кметове или секретари.

За временно изпълняващ длъжността кмет на село Брягово се предлага Стефка Ванева, за Войводово – Хабибе Мурад, за Гарваново – Ангел Аврамов, за Големанци – Лерзан Шабан, за Гълъбец – Хазел Ерхан, Динево – Марийка Петрова, Долно Големанци – Семат Хасан, Зорница – Сунай Аптурахим, Клокотница – Елена Димитрова, Козлец – Севгил Дуран, Конуш – Живка Делинова, Корен – Румяна Латева, Книжовник – Димо Джургов, Мандра – Лидия Алексиаду, Малево – Анка Дакова, Маслиново – Динко Тодоров, Нова Надежда – Тамара Петкова, Орлово – Анка Ванчева, Стамболийски – Надя Димитрова, Тракиец – Славчо Тонев, Текето – Емине Ахмед и Широка поляна – Стефан Аргиров.

Кметовете на Въгларово, Елена, Криво поле и Узунджово няма да участват в предстоящите местни избори и не се налага избор на временни кметове.

Предложенията ще бъдат разгледани на сесията на общинския съвет на 8 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.08.2023 23:29 23:29

Браво! Успех г-н Дечев

Back to top button