Хасково

Мигранти и безотговорни земеделци са сред виновниците за 14-те горски пожара в Хасковско

Преминаващи мигранти и безотговорни земеделски стопани са сред виновниците за 14-те горски пожара от началото на лятото в Хасковска област, сочи анализът на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, представен на среща с областния управител Гинка Райчева.

Директорът на предприятието инж. Димчо Радев, неговият заместник инж. Станимир Сотиров и директорите на Държавните горски и ловни стопанства в областта са гарантирали, че изпълняват противопожарните мероприятия, като са на първа линия с огнеборците и правят менерализовани ивици за защита на населените места.

ЮИДП разполага с 19 противопожарни автомобила в Хасковска област, като от предприятието планират закупуването на още 12. Те са от голяма полза заради добрата им маневреност и възможността им да навлизат на труднодостъпни места, отчитат горските служители. Те са се снабдили и с булдозер, който да е в помощ на областите Хасково и Стара Загора.

Гинка Райчева е благодарила на горските служители за участието им в гасенето на големите труднодостъпни пожари.

СрещаВъв връзка с новия отоплителен сезон Радев е заявил, че през тази година общо заявените количества дърва за огрев в Хасковска област са 22 000 кубика, като към момента 75% от доставките са изпълнени. „Разпоредил съм на директорите по места да държат наличен резерв от дърва за населението, за да сме готови да реагираме бързо, където е необходимо“, е допълнил той.

До средата на септември от предприятието планират да са задоволили на 100% населението, за да се избегне напрежение и предизборни спекулации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button