Регион

Благотворителен базар на Алеята на занаятите в Димитровград

Благотворителен базар в помощ на писателя и приключенец Николай Ганчев се организира на Алеята на занаятите от 31 август до 2 септември край сградата на общината в Димитровград.

Мъжът е претърпял две операции след счупване на шийни прешлени и се нуждае от средства за лечение. Базарът с книги на Николай и сувенири ще е отворен от 18 до 22 часа.

В Алеята на занаятите, която се организира за празника на Димитровград ще участват майстори и творци от Димитровград, Хасково и Ямбол. Ще бъдат представени дърворезби, произведения от вълна, битови и ръчно рисувани сувенири. Освен текстилни кукли и сувенири, тази година ще бъдат изложени и изплетени на една кука играчки. Бродирани с фолклорни мотиви сувенири, тениски и аксесоари също ще бъдат сред изделията на Алеята на занаятите.

БазарПосетителите на базара ще могат да се насладят на аромата на свещи от чист соев восък. За първи път в празничните дни ще бъдат изложени ръчно изработени картички и комплекти за кръщенета. Ще има и голямо разнообразие от бижута и аксесоари, изработени с различни материали и техники.

Събитието е организирано от Община Димитровград, НЧ „Звездица-2003” и Сдружение „Дружество на димитровградските дърворезбари Свети Спиридон”.

БазарНожаро-ковашки пленер пък ще се проведе от 31 август до 3 септември пред Спортна зала „Младост“. Той ще събере над 40 майстора от Пловдив, Крън, Велинград, Нова Загора, Костенец, Петрич, Калофер, Димитровград и други градове от страната.

От 8 до 17 ч. посетителите ще могат да гледат как се правят ножове и кании. Традиционно участниците в пленера подкрепят и благотворителна кауза с продажбата и заострянето на ножовете, които изработват. За целта на 3 септември от 12 ч. те ще направят и своеобразен търг на своите продукти.

Събраните средства от него ще бъдат дарени в помощ за възстановяването на Николай Ганчев. В благотворителната кауза майсторите си партнират с местната фондация „Подари усмивка“. При заострянето на ножове желаещите ще могат да пуснат символично дарение в специално поставена кутия за дарения в помощ на димитровградчанина.

Пленерът е едно от новите събития в празничната програма по повод 76 години от създаването на Димитровград.

Банкова сметка за дарения:

Николай Кръстев Ганчев
02/0000000028278345
IBAN BG14STSA93000028278345
BIC STSABGSF

Михаела Филева ще пее за празника на Димитровград – ПРОГРАМАТА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button