Регион

В Ивайловградско задимено от гръцките пожари, пламна край Стамболово

Няколко сигнала за задимяване в района на Ивайловград и селата Горно и Долно Луково и Мандрица са получени през последните дни в институциите в региона.

Жители на Горно Луково сигнализираха и в Haskovo.info. Днес сигнал дойде и от град Маджарово и село Сеноклас, където също се вижда димът.

Задимяването е в резултат от пожарите в Гърция, северно от Александруполис, като най-близкият е до село Сидиро на около 13 километра от границата с България, съобщиха за Haskovo.info от Областната противопожарна служба. От там са изпратили официално запитване до гръцките си колеги за ситуацията и са получили отговор, че няма прогноза огънят да се развива в посока България.

ПожарОт българска страна пожарникарите са направили обход, има и изнесен пост и координация с останалите институции като Гранична полиция за наблюдение на периметъра на границата.

ПожарВъпреки страховете на хората в района на село Свирачи са били запалени лозя. Пожарът бързо е бил потушен.

Пожар в лозя, ниви и храсти гори край Стамболово. На място са изпратени 6 екипа на пожарната, част от тях от Хасково и Харманли, за да не допуснат огъня да достигне до гора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button