Регион

ПМГ „Иван Вазов“ отбеляза Деня за безопасен интернет

Учениците от ПМГ Иван ВазовЗа четвърта поредна година учители и ученици от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград отбелязаха международния Ден за безопасен Интернет. Тази година събитието мина под мотото „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и… безопасно“.

Училището бе регистрирано на сайта на организаторите, за да участва в  инициативата и получени плакати, брошури и картонени игри с информация за Деня за безопасен Интернет. 

В часовете по Информационни технологии на по-малките ученици беше представена  онлайн интерактивна версия на играта „Играй и учи: аз съм онлайн“. Това е серия от игри, които подпомагат позитивното и отговорно поведение на децата онлайн. 

С по-големите ученици бяха разгледани презентациите „Дигиталните умения – основа за онлайн безопасността на децата“ и „Интернет заплахи: митове и факти“, които им помогнаха да осмислят знанията си по профилиращите предмети „информатика“ и „информационни технологии“ и от гледна точка на социални умения за безопасно боравене с Интернет. Беше проведен урок-дискусия, чиято основна цел беше да се насърчат учениците да се обръщат за помощ към възрастните, когато се сблъскат с проблем в Интернет и да се обогати познанието им по темата безопасно поведение в Интернет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button