Хасково

В близките 2 години няма да има ЛИДЛ в Хасково?

ЛИДЛ - ХарманлиВ близките 2 години ЛИДЛ България няма да стъпят в Хасково, научи Haskovo.info. Причината – и за двата имота, които веригата е закупила в Хасково, се водят дела.

Единият от терените е комплекс „Лебеда“. Само преди дни Службата по геодезия, картография и кадастър и ЛИДЛ България сключиха съдебно споразумение. Според него на търговската верига ще бъдат издадени четири броя идентификатори за четирите открити плувни басейни, които се намират във въпросния имот.

Освен на парцела ЛИДЛ вече е собственик и на три съседни имота между бул. „България“ и ОУ „Христо Смирненски“. На запитване на Haskovo.info от търговската верига потвърдиха, че от години имат желание да инвестират в Хасково.

Причината това да не се случва са съдебни спорове. Оказа се, че комплекс Лебета е купен от ЛИДЛ чрез частен съдебен изпълнител. Бившият собственик, който е длъжник на кредитни институции, е подал редица жалби и е завел дела, с които оспорва работата на частния съдебен изпълнител. Някои от делата са вече във Върховния административен съд, а други – в Окръжен съд – Хасково. Това на практика означава, че докато Темида не се произнесе, ЛИДЛ не може да строи  в Хасково.

Веригата хипермаркети притежава и още един парцел в града, който се намира срещу бившия „Икономически техникум“. Председателят на настоятелството на църквата „Св. Богородица“ отец Антони Енев е депозирал молба в съда, с която иска местната Темида да определи чия собственост е имотът.

Архиерейският наместник твърди, че разполага с нотариален акт, от който е видно, че църквата е придобила по давностно владение зеленчукова градина от 6 дка, намираща се Хасковското землище в местността „Пътя за с. Болярово“. Имотът се е владял от църквата още от края на 19 век и нямало хасковлия, който да не знае, че парцелът е собственост на църквата. Той е деклариран като църковен имот още от 1929 г., се казва в исковата молба на отеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nasko
nasko
09.02.2012 16:16 16:16

toi ne ni i trqbva

АААААААААААААААА
АААААААААААААААА
09.02.2012 18:26 18:26

НЯМА ЗНАЧЕНИЕ НА КОГО СА БИЛИ ПАРЦЕЛИТЕ!КМЕТА ПРОДАВА И ПОСЛЕ КОЙТО ГО Е ВЗЕЛ ДА СИ МУ МИСЛИ!!!ВАЖНОТО Е ДА ИМА КОМИСИОННА ЗА КМЕТА!!!ТАКА ДЕ И ТОЙ КЪЩА ХРАНИ!

Анонимен
Анонимен
10.02.2012 10:28 10:28

Не ни трябва поредния хипермаркет, който продава боклуци, едно Пени си имаме.

Back to top button