Регион

Наказаха с пробация младежа, който счупи челюстта на връстник пред гимназия

Димитровградският районен съд наказа с пробация младежа, който на 23 септември миналата година удари с юмрук свой връстник и му счупи челюстта пред ПМГ „Иван Вазов“.

Haskovo.info припомня, че двамата зрелостници бяха в един клас, а агресията била предизвикана заради момиче. Пострадалият се лекуваше в пловдивска болница.

Наказанието е след споразумение с прокуратурата. Според съда, макар и непълнолетен, подсъдимият е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Чрез удара с юмрук той е причинил средна телесна повреда на своя съученик.

Наложената му пробация е за срок от 7 месеца, през които той ще трябва да извършва задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Подсъдимият трябва да заплати и 2 066 лв. разноски за извършени експертизи.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

17-годишен е със счупена челюст след бой пред училище

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Манго
Манго
01.09.2023 22:08 22:08

Съдът казал писал бла бла бла

Back to top button