Хасково

500 лева за победителя в „Хасково- зеленият град на България“

Алеята на КенанаС фотоконкурс „Хасково- зеленият град на България“ стартираха днес проявите на общината в рамките на програмата „120 години озеленяване в Хасково“

Всеки фотограф може да участва с до 5 свои творби, които да показват елементи от зелената система и природните дадености в градския пейзаж на Хасково без ограничение кой е сезонът. Ще бъдат отличени и откупени 12 фотографии, които ще бъдат включени в годишния календар на община Хасково за 2013 г. Всички снимки ще бъдат подредени в изложба по случай деня на Хасково – 8-ми септември, когато ще бъдат връчени и парични награди на авторите на трите най-добри творби – 500 лв. за първо, 300 лв. за второ и 100 лв. за трето място. Крайният срок за участие в конкурса е 10-ти август. 

От днес стартира и конкурс за детска рисунка „Цветна картичка за моя красив град“. Темата е природа и няма изискване към използваната техника. Творбите трябва да са във формат А4. Крайният срок за участие е 6-ти април. Рисунките от конкурса ще бъдат подредени в изложба по случай 22-ри април – Международния ден на Земята. Тогава ще бъдат наградени и най-добрите малки художници от детските градини на Хасково.  

Вече е поставена и кутия във фоайето на община Хасково, в която гражданите могат да пускат своите послания на тема „Зеленото бъдеще на Хасково“, съобщиха от общината. Кутията с посланията ще бъде вкопана под кедър в Градската градина, който ще бъде засаден на 8-ми септември. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button